de Buyer Ocelová pánev Mineral B Element 26cm

Výrobce: de Buyer

Kód: 5610.26

Ocelová pánev 26 cm, vhodná na všechny typy včetně indukce.
Zobrazit více

1 736 Kč vč. DPH

Doručení
zdarma
skladem
Přidat k porovnání

Potřebujete poradit?

Doručení nad 700 Kč zdarma

Více než 50 000 položek skladem

Vlastní síť prodejen

Doprava EBERRY až k vám domů

Ocelová pánev 26 cm, vhodná na všechny typy včetně indukce.
Výrobce de Buyer

Univerzální pánev od francouzského výrobce De Buyer má průměr 26 cm a dlouhou zakřivenou rukojeť ve francouzském stylu pro snadnou manipulaci. Díky kulatému tvaru pánve se hotový pokrm jednoduše přenáší na servírovací talíř. Pánev je perfektní na prudké restování, grilování a smažení. Tato univerzální pánev je vyrobena z kvalitního železa, které výborně vede teplo a příprava pokrmů je tedy rychlá a úsporná.

Pánev je opatřena speciální povrchovou vrstvou na bázi včelího vosku, která zajišťuje nepřilnavost. Pánve Mineral B Element neobsahují žádné umělé látky, jako PFOA ani PTFE ani žádné chemikálie. Výroba těchto pánví je šetrná k životnímu prostředí. Pánve jsou ekologické a recyklovatelné. Molekuly železa z pánve jsou zdraví prospěšné, pánve lze používat při velmi vysokých teplotách, při kterých se připravovaný pokrm velmi rychle zatáhne a nedojde k úniku vitamínů ani výživných látek.

Čím déle pánev používáte, tím lepší jsou její nepřilnavé vlastnosti. Toto „dozrávání pánve“ se projevuje zabarvováním povrchu do černa. Univerzální pánev DeBuyer má vynikající tepelnou vodivost, je robustní a má velmi dlouhou životnost. Můžete používat pánev na indukci a na všech typech vařičů. Rukojeť univerzální pánve je teplotně odolná do 200°C však maximálně po dobu 10 minut. Není možné mytí v myčce na nádobí a pánev vyžaduje speciální péči, aby byly zachovány její unikátní vlastnosti. Používejte pánev jen na hořáku/plotýnce odpovídající průměru dna pánve.

Materiál je 100% přírodní, ekologický a recyklovatelný. Nepřilnavá vrstva na bázi včelího vosku zajistí, že se vám pokrm nepřichytí. Pánve Mineral B Element neobsahují žádné umělé látky ani chemikálie. Možnost použití při vysokých teplotách umožňuje rychlé vaření a díky tomu zachování vitamínů a zdraví prospěšných látek v pokrmu. Čím déle univerzální pánev používáte, tím lepší je její nepřilnavost. (černání je známkou dozrávání, nejedná se o nežádoucí efekt). Univerzální pánev je velmi těžká, to je však vyváženo kvalitou použitého materiálu. Pánev vyžaduje speciální péči, aby byly zachovány její skvělé vlastnosti.

PRAKTICKÉ RADY

  • Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku i indukci
  • Vhodné do trouby: ANO, ale rukojeť pouze do 200°C maximálně 10 minut!
  • Vhodné do myčky: NE

Nepoužívejte při mytí saponáty. Nenechávejte pánev ve vodě. Pokud se potraviny lepí na pánev, použijte speciální houbu na drahé a jemné povrchy nádobí. Nikdy nemyjte pánev v myčce na nádobí! Pánev může zoxidovat, pokud nejsou respektovány tyto podmínky. Pokud dojde k zoxidování, stačí vydrhnout pánev tvrdým kartáčem a odstranit tak rez.

Při vaření kyselých potravin – rajčata, bílé víno, citron apod. může dojít ke změně zapečení (objeví se povrchu pánve bílé skvrny) . Pokud k tomu dojde, pánev by měla být znovu zapečena. Objeví-li se stopy po včelím vosku na varné desce při použití MINERAL B ELEMENT®, odstraňte je pomocí savého papíru, když je varná deska horká.

U elektricky napájených sporáků doporučujeme volič teploty dát na vyšší stupeň a po dosažení požadovaného druhu ohřevu (teploty) snížit  na úroveň, kdy se bude jen udržovat zvolená teplota. Průměr dna pánve by se měl rovnat průměru plotýnky.  

U plynových sporáků je dobré použít odpovídají průměr hořáků, který může být o něco menší než průměr dna pánve cca o 2 cm a nebo použít rozptylovač plamene.

Vhodné zvolení průměru pánve a průměru plotýnky je mimo jiné výhodné i z energetických důvodů (úspora energie). Vzhledem k velkému množství druhů sporáku se jedná jen o radu ne o přesný návod. 

Před prvním použitím:

Opláchněte pánev velmi horkou vodou. Nanášení minerálního B ELEMENT® končí voskováním včelím voskem. Otřete celou pánev pro odstranění přebytku vosku. Na pánvi zůstane i nadále velmi tenká vrstva vosku, které umožňuje lepší zapečení. Poté opatrně otřete pánev savým papírem. příprava vaší pánve - zapečení

Nalijte na pánev asi jeden milimetr oleje. Stačí pokrýt dno pánve a ohřát jej, dokud se neobjeví kouř. Poté vylijte olej z pánve a utřete pánev papírovými utěrkami.

Čím více se pánev používá, tím má lepší vlastnosti. Čím tmavší barvu pánev během používání získá, tím jsou lepší přirozené nepřilnavé vlastnosti pánve.

Použití pánve:

Rozehřejte malé množství tuku v pánvi. Jakmile má pánev správnou teplotu, zapečte jídlo 45 sekund po každé straně, poté snižte teplotu pro dokončení vaření. Nenechávejte jídlo v pánvi po uvaření.

Čištění po použití:

1) Umyjte pánev houbou ve velmi horké vodě. Vytřete pánev do sucha. 2) Pánev čas od času vyčistěte tak, že na pánev nasypte kuchyňskou sůl a rychle ji zahřejte maximálně po dobu 1 min 30 s. Pak pánev otřete papírovou utěrkou. Sůl pomáhá odstraňovat zbytky a pachy z předchozích na vaření. 3) Otřete pánev papírovou utěrkou namočenou v oleji a uložte ji na suchém místě.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz