Sekera štípací Fiskars Norden 1051144

Výrobce: Fiskars

Kód: 1051144

Sekera je vhodná pro štípání malých polen do průměru 20 cm. Délka topůrka 50 cm je ideální i pro použití oběma rukami. Masivní topůrko je vyrobeno z ořechového dřeva. Má praktický kryt čepele pro snadné přenášení. Hlava sekery je upevněna inovativním materiálem Fibercomp. Prodloužená záruka na 25 let prostřednictvím webové registrace. Výška: 526 mm, délka: 35 mm, šířka: 194 mm, hmotnost: 1300 g.
Zobrazit více

1 485 Kč vč. DPH

Doručení
zdarma
již nelze koupit

Potřebujete poradit?

Doručení nad 700 Kč zdarma

Více než 50 000 položek skladem

Vlastní síť prodejen

Doprava EBERRY až k vám domů

Fiskars záruka 25 let

Výrobce Fiskars
Hmotnost 1.3 kg
Délka 526 mm
Druh sekery štípací
Materiál topůrka FiberComp



Sekery Norden: automatická záruka 25 let

více informací na https://www.fiskars.cz/Podpora/caste-dotazy a https://www.fiskars.cz/Podpora/zarucni-lhuty-vyrobku-a-registrace

Záruka se nevztahuje na běžné opotřebení výrobku.


Štípací sekera Norden N12 Fiskars 1051144
Štípací sekera Norden N12 je určena ke štípání malých špalků do průměru 20 cm. Rozměry sekery Fiskars Norden N12 činí 52,6 x 19,4 x 3,5 cm při hmotnosti 1298 g. Ke snížení námahy a zefektivnění výkonu napomáhá pokročilá geometrie čepele, perfektně nabroušené ostří a vylepšené vyvážení sekery. Sekery řady Norden se vyrábí přímo ve Finsku a firma Fiskars se při jejich vývoji inspirovala severskými tradicemi. Topůrko je vyrobeno z kvalitního tvrdého dřeva ořechovce, které se též nazývá hickory a dodává sekeře přirozený vzhled. Topůrko sekery Norden je částečně kryto tzv. ochranou proti minutí, která je vyrobená z velmi pevného a odolného materiálu zvaného Fibercomp™ (stejný materál byl použit pro spojení čepele s topůrkem). Proto se nemusíte bát, že topůrko poškodíte, ani když náhodou čepelí minete štípané dřevo. Čepel sekery N12 je chráněna plastovým obalem pro bezpečné skladování i pohodlné přenášení sekery. Zámek obalu se otevírá i zavírá velmi jednoduše.

Čepel sekery Norden je vyrobena z vysoce kvalitní dvojitě kalené uhlíkové oceli o tvrdosti 48HRC (tělo čepele) a 55HRC (ostří). Čepel je potažena PTFE povlakem, který ji chrání před korozí, snižuje tření a zabraňuje uvíznutí čepele ve dřevě. Ostří štípací sekery je mírně vypouklé s úhlem 30° - 40° (narozdíl od osekávací sekery, která je broušena pod úhlem 30o). Těžiště sekery Norden N12 je umístěno v těsné blízkosti čepele, proto je štípání účinnější a práce bezpečnější.

Topůrko seker Norden je vyrobeno z vysoce kvalitního dřeva ořechovníku, které se též nazývá hickory a pochází ze zodpovědně obhospodařovaných lesů v Severní Americe (FSC atest). Toto dřevo v sobě kombinuje sílu, houževnatost, tvrdost, tuhost a odolnost proti nárazům, a proto je optimální pro výrobu topůrek k sekerám. Hickory má hrubou texturu, rovná léta a je velmi citlivé na zbarvení a konečné úpravy. Topůrko je ošetřeno speciálním lakem, který se mírně vpije do dřeva, takže se vlivem změny teplot smršťuje a opět rozpíná spolu se dřevem. Tím pádem nepraská, topůrko si zachovává původní prvotřídní vzhled a je chráněno po dlouhou dobu. Chcete-li však obnovit ochranu topůrka, můžete ho občas natřít olejem.

Čepel sekery je s topůrkem spojena patentovaným materiálem Fibercomp™, což je polyamid vyztužený skleněnými vlákny, který je extrémně lehký a pevný, odolný proti zlomení i povětrnostním vlivům. Dřevěné topůrko je vsazeno hluboko do plastové části, která tvoří nejodolnější ochranu proti jeho zlomení při nárazu na poleno v případě, že ho při štípání mineme čepelí. Jedná se o nejbezpečnější spojení čepele sekery s topůrkem. Zalisovaná čepel do plastu topůrka drží bezpečně na svém místě, spojení je odolné vůči povětrnostním vlivům (odolává vlhku, suchu i změnám teplot).

Parametry:

rozměry: 52,6 x 19,4 x 3,5 cm
hmotnost: 1298 g
materiál čepele: uhlíková ocel (dvojitě kalená) / PTFE povlak
tvrdost těla čepele: 48HRC
tvrdost ostří čepele: 55HRC
materiál topůrka: dřevo hickory / Fibercomp™ polyamid (vyztužený skleněnými vlákny)
Hodnocení obchodu na Zboží.cz