Bresser Pirsch 25-75x100 Spotting Scope

Výrobce: Bresser

Kód: 26730

Pirsch 25-75x100 je vodotěsný monokulární dalekohled s plynule měnitelným zvětšením v rozsahu 25x-75x, průměrem objektivu 100mm a zorným polem 26m-14m/1000m. Dalekohled má díky velkému průměru objektivu velmi dobrou světelnost. Dalekohledem je možné pozorovat objekty již od vzdálenosti 8 metrů. Optická soustava obsahuje vícečlenný achromatický objektiv, hranolový systém pro pozorování pod úhlem 45° a okulár s plynule měnitelným zvětšením.
Zobrazit více

(-18 %)

12 590 Kč

ušetříte 2 175 Kč

10 415 Kč vč. DPH

Doručení
zdarma
Sleva
-18%
již nelze koupit

Potřebujete poradit?

Doručení nad 700 Kč zdarma

Více než 50 000 položek skladem

Vlastní síť prodejen

Doprava EBERRY až k vám domů

Popis produktu

Pirsch 25-75x100 je vodotěsný monokulární dalekohled s plynule měnitelným zvětšením v rozsahu 25x-75x, průměrem objektivu 100mm a zorným polem 26m-14m/1000m. Dalekohled má díky velkému průměru objektivu velmi dobrou světelnost. Dalekohledem je možné pozorovat objekty již od vzdálenosti 8 metrů.

Optická soustava obsahuje vícečlenný achromatický objektiv, hranolový systém pro pozorování pod úhlem 45° a okulár s plynule měnitelným zvětšením. Všechny optické prvky jsou vyrobeny z optického skla velmi dobré kvality a jsou opatřeny antireflexními vrtsvami Bresser - FMC (Fully Multi Coating). Tyto vrstvy zlepšují schopnost přenosu světla a tím zvyšují skutečnou světelnost dalekohledu.

Tělo dalekohledu je pogumované. Objektiv je opatřený vysunovací rosnicí / sluneční clonou, která odstíní nežádoucí boční paprsky a zabrání orosení vnější optické plochy. Okulár je našroubovaný k tělu dalekohledu a má plynule měnitelné zvětšení. Zvětšení lze měnit otáčením zoomovacího kroužku na těle okuláru, kde je i stupnice zvětšení. Okulár má gumovou očnici, která netlačí na oční jamku. Pokud chcete pozorovat s nasazenými brýlemi, je možné očnici ohrnout. Vzhledem ke kratší vzdálenosti výstupní pupily (14mm-17mm) však doporučujeme pozorovat bez brýlí. Tělo dalekohledu je nasazené v objímce s patkou, v níž je závit pro uchycení ke stativu. Tubusem lze v objímce otáčet kolem optické osy objektivu o 360° a nastavit tak dalekohled do nejpříhodnější polohy pro pozorování a pomocí aretačního šroubku jej v této poloze zajistit. Ostření je vnitřní jednostupňové a je dostatečně přesné. Ostřící segment je umístěný na pravé hranolové straně těla dalekohledu a je dobře ovladatelný.

Dalekohled je dodávaný v textilním zpevněném pouzdře s odnímatelnými kryty okuláru a objektivu. V tomto pouzdře jej lze ponechat i při upevnění na stativu během pozorování. V místě patky a ostřícího šroubu jsou v pouzdře vytvořeny otvory.

Vlastnosti: zvětšení v rozsahu 25x-75x průměr objektivu 100mm zorné pole 26m-14m/1000m

Dalekohledem je možné pozorovat objekty již od vzdálenosti 8 metrů.

Optická soustava obsahuje vícečlenný achromatický objektiv, hranolový systém pro pozorování pod úhlem 45° a okulár s plynule měnitelným zvětšením. Všechny optické prvky jsou vyrobeny z optického skla velmi dobré kvality a jsou opatřeny antireflexními vrtsvami Bresser - FMC (Fully Multi Coating).

Tělo dalekohledu je pogumované.

Objektiv je opatřený vysunovací rosnicí / sluneční clonou

Okulár je našroubovaný k tělu dalekohledu a má plynule měnitelné zvětšení, zvětšení lze měnit otáčením zoomovacího kroužku na těle okuláru, kde je i stupnice zvětšení.Okulár má gumovou očnici, která netlačí na oční jamku.

Tělo dalekohledu je nasazené v objímce s patkou, v níž je závit pro uchycení ke stativu.

Tubusem lze v objímce otáčet kolem optické osy objektivu o 360° a nastavit tak dalekohled do nejpříhodnější polohy pro pozorování a pomocí aretačního šroubku jej v této poloze zajistit.

Ostření je vnitřní jednostupňové a je dostatečně přesné, ostřící segment je umístěný na pravé hranolové straně těla dalekohledu a je dobře ovladatelný.

Dalekohled je dodávaný v textilním zpevněném pouzdře s odnímatelnými kryty okuláru a objektivu. V tomto pouzdře jej lze ponechat i při upevnění na stativu během pozorování. V místě patky a ostřícího šroubu jsou v pouzdře vytvořeny otvory.

Typ dalekohledu monokulární

Typ objektivu achromatický

Rozsah zvětšení (zoom) 25-75

Průměr objektivu (mm) 100

Hranolová soustava porro

Zorné pole (m/1000m) 26

Zorný úhel dalekohledu (°) 1.50

Průměr výstupní pupily 4.00

Relativní světelnost 16.00

Vzdálenost výstupní pupily (mm) 16.00

Nejkratší ostřící vzdálenost (m) 8.00

Optické sklo

BK7

Antireflexní vrstvy

FMC

Očnice gumové

Odolnost proti vlhkosti vodotěsný

Ostření centrální, vnitřní

Barva olivová, černá

Rozměry (mm) 485x128x177

Hmotnost 2400g

Obsah balení: dalekohled se zoom okulárem krytka optiky přepravní pouzdro

Výrobce Bresser
Hmotnost 2400 g
Zvětšení 75 x
Průměr objektivu 100 mm
Voděodolný ano
Plněn dusíkem ano
Použití dalekohledu pozorovací
Průměr výstupní pupily 18 mm

Pozorovací dalekohled Bresser Pirsch 25–75x100

Bresser Pirsch 25–75x100 je velmi výkonný spektiv, je tedy ideální k pozorování velmi vzdálených objektů. Objektiv s velkou čočkou zachycuje dostatek světla k tomu, aby vytvořil jasný obraz i ve špatných světelných podmínkách. Kromě toho lze tento spektiv použít i pro základní astronomická pozorování. Plynulé nastavení zvětšení v rozsahu 15–75x činí přístroj ještě univerzálnějším.

Všechny optické prvky jsou vyrobeny z vysoce kvalitního skla s několikanásobnou antireflexní vrstvou. Optické vlastnosti zaručují jasný a čistý obraz bez deformací. Pro maximální pohodlí při pozorování má okulár sklon 45 stupňů. Optická konstrukce spektivu umožňuje získat zvětšení mezi 25x a 75x. Zvětšení se nastavuje pootočením okuláru. Dlouhý oční reliéf je vhodný pro osoby s brýlemi. Pomocí speciální redukce můžete k okuláru spektivu připevnit fotoaparát.

Spektiv Bresser Pirsch 25–75x100 je výkonný přístroj navržený k použití se stativem (aby se zabránilo chvění obrazu při vyšších hodnotách zvětšení). Jeho tělo má standardní 1/4” zásuvku, která umožňuje instalaci na téměř jakýkoli fotografický stativ. Vodotěsný plášť umožňuje použití za každých povětrnostních podmínek bez rizika poškození.

Spektiv je vybaven praktickým pouzdrem, které přístroj chrání před prachem, nečistotami a mechanickým poškozením při skladování a přepravě. Jako dodatečnou ochranu objektivu a okuláru obsahuje sada snímatelné krytky.

Na spektiv Bresser Pirsch 25–75x100 poskytuje výrobce pětiletou záruku.

Obsah soupravy:

  • Pozorovací dalekohled
  • Krytky okuláru a objektivu
  • Pouzdro
  • Čistící utěrka
  • Návod k použití a záruční list
Hodnocení obchodu na Zboží.cz