Elektrický spiralizér - DOMO DO9171SP Zelený

Výrobce: Domo

Kód: DO9171SP

Novinka

První elektricky poháněný spiralizér na evropském trhu! Nádoba přístroje je vyrobena z plastů bez obsahu BPA vyhovujícím nejpřísnějším hygienickým normám. Povýší konzumaci ovoce a zeleniny na nový gastronomický zážitek.
Zobrazit více

(-31 %)

1 289 Kč

ušetříte 390 Kč

899 Kč vč. DPH a RP

Doručení
zdarma
Sleva
-31%
již nelze koupit

Potřebujete poradit?

Doručení nad 700 Kč zdarma

Více než 50 000 položek skladem

Vlastní síť prodejen

Doprava EBERRY až k vám domů

Dietní varianta špaget? Vyzkoušejte spirálky z řepy, cukety nebo batátů!
 
Sophia Loren údajně vděčí za svou krásu špagetám, ale pro nás bohužel platí úměra počtu snědených těstovin a kil spíše naopak. Naštěstí ale známe trik, jak si dopřávat bez výčitek – zeleninové špagety!

Co si budeme namlouvat, na těstovinách je stejně nejlepší omáčka a rozteklý sýr. Zkuste proto alternativu těstovin, kterou si budete moci dopřát, i pokud se jinak v jídle hlídáte nebo máte třeba alergii na lepek. Zeleninové špagety jsou rychlé, zdravé a mnohem variabilnější než ty klasické moučné, protože je můžete vyrobit v podstatě z jakékoli pevnější zeleniny. Pak už je jen na vás, jestli si ji dáte syrovou, nebo dáte jako my přednost tepelně upravené variantě na pánvi či v troubě.

Zkuste klasiku v podobě cuketových aglio e olio, krásně barevné řepné s kozím sýrem či asií inspirované sladké brambory s arašídy a krůtou. Nenahraditelným pomocníkem pro vás bude spiralizér, který špagety vyrobí během chvilky, ale pomoct si můžete i obyčejnou škrabkou na brambory nebo s trochou trpělivosti ostrým nožem.


Řepné špagety s kozím sýrem a semínky

Na 2 porce potřebujete: 6 malých řep, olivový olej, rozmarýn, sůl, pepř, 100 g měkkého kozího sýra, hrst tykvových semínek nebo vlašských ořechů

Postup: Troubu vyhřejte na 220 °C. Řepy oloupejte a spiralizérem nebo škrabkou z nich vytvořte špagety. Na velkém plechu je pokapejte olivovým olejem, posypejte nasekaným rozmarýnem, osolte a opepřete a opatrně promíchejte. Pečte asi 10 minut, až nudličky změknou a lehce zkaramelizují. Mezitím si na pánvi nasucho opražte tykvová semínka nebo jiné oblíbené ořechy. Upečené řepné špagety smíchejte s kozím sýrem a semínky a podávejte.

Tip: Jestli se vám nechce rozehřívat troubu, řepu opatrně orestujte na olivovém oleji s plátky česneku.


Cuketové špagety aglio, olio e peperoncino

Na 2 porce potřebujete: 2 pevné cukety, 1 chilli papričku, 5 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, hrst parmezánu

Navíc: 6 krevet, lžíci olivového oleje, chilli, sůl, lžíci citronové šťávy

Postup: Z cuket vytvořte pomocí spiralizéru nebo škrabky špagety, semínek zbavenou chilli papričku nasekejte nadrobno a česnek nakrájejte na plátky. Na rozehřátém oleji pak nechte chvilku chilli a česnek rozvonět, přidejte cuketu a restujte jen tak dlouho, aby změkla, ale stále držela tvar. Osolte a opepřete a vmíchejte nastrouhaný sýr.

Krevety krátce orestujte na troše oleje, podle chuti osolte a ochuťte drceným chilli a citronovou šťávou.

Tip: Cuketové špagety jsou skvělé i jako doplnění špaget klasických – jídlo jimi odlehčíte, ale zároveň nebudete mít pocit, že jste se „ošidili“ samotnou zeleninou.


Batátové nudle s arašídovou kari omáčkou a krůtím masem

Na 2 porce potřebujete: 2–3 sladké brambory (skvělá je i mrkev), rostlinný olej, 250 g krůtích prsou, sůl, pepř, lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kari koření, 160 ml kokosového mléka, hrst arašídů nebo 3 lžíce arašídového másla, 2 lžíce sójové omáčky, lžíci citronové šťávy, 1 jarní cibulku, arašídy na ozdobu

Postup: Troubu vyhřejte na 200 °C, brambory oloupejte nebo pořádně odrhněte kartáčkem a spiralizérem nebo škrabkou z nich vytvořte nudle. Rozložte na velký plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a opatrně promíchejte, aby se nudličky olejem obalily. Pečte 8–10 minut, aby brambory změkly, ale stále držely tvar.

Mezitím na troše oleje dozlatova orestujte kousky krůtího masa, osolte, opepřete a odložte stranou. Na výpeku pak nechte rozvonět nastrouhaný zázvor, česnek a kari koření a zalejte kokosovým mlékem. Vmíchejte arašídové máslo nebo rozmixované arašídy, dochuťte sójovkou a citronovou šťávou a případně dosolte. Bramborové nudle osolte a podávejte spolu s omáčkou, masem a nasekanou jarní cibulkou a arašídy.

Tip: Jídlo snadno připravíte i ve vegetariánské verzi – už samotné arašídy obsahují spoustu bílkovin, ale místo masa můžete nudle doplnit orestovaným tofu nebo tempehem, aby bylo jídlo ještě sytější.

Výrobce Domo

Elektrický spiralizér - DOMO DO9171SP

Inovace mezi elektrickými kráječi ovoce a zeleniny

Elektrický spiralizér DOMO přinese do Vaší kuchyně zábavu při zpracování ovoce a zeleniny a vytvoří úžasné spirálky, které si zamilují nejen Vaše děti, ale překvapíte jimi i Vaše přátele a rodinu při grilování a oslavách. Spiralizér DOMO promění i tu nejobyčejnější zeleninu na zdravou a hravou náhradu klasických těstovin plnou vitamínů a chutí. Zelenina Vás začne bavit!

Použití spiralizéru:

Balení obsahuje tři různé čepele.

  • Příprava tenkých spirálek z ovoce a zeleniny do různých salátů
  • Lákavá prezentace ovoce a zeleniny při různých oslavách a rautech
  • Náhrada klasických těstovin raw nudlemi (špagety i tagliatelle)
  • Raw nudle s mákem
  • Zeleninové nudle do asijských pokrmů
  • Smažené bramborové spirálky

... a mnoho dalších zdravých i chutných pokrmů. Rychle a bez námahy!

Vlastnosti spiralizéru:

  • Vhodný i na tvrdou zeleninu a ovoce
  • Velmi snadné a bezpečné použití
  • Průměr plnícího otvoru: 6 cm
  • Speciální přítlačný válec s čepelí z tvrdého plastu zabraňující protáčení krájených surovin
  • Balení obsahuje 3 různé čepele:
    • na úzké spirálky (11 spirálek, 5 x 2,5 mm)
    • na kulaté spirály - špagety (12 spirálek, průměr 2 mm)
    • na široké spirálky - tagliatelle (6 spirálek, 9 x 2,5 mm)
  • Nerezové čepele lze z nástavců lehce vysunou a snadno je tak vyčistit
  • Nádoba BPA Free vyrobená z plastů podléhajících nejpřísnějším hygienickým normám
  • Objem nádoby: 1,3 l
  • Nádobu a příslušenství lze mýt v myčce na nádobí
  • Délka přívodního kabelu: 91 cm
  • Prostor pro schování přívodního kabelu do těla přístroje
  • Protiskluzové nožičky zajišťující stabilitu na pracovní desce

Rozměry a balení:

Baleno výhradně do obalů nezatěžujících životní prostředí. Vyrobeno v továrně dodržující etické kodexy a práva zaměstnanců pod záštitou mezinárodní iniciativy BSCI.

Rozměry balení (š x h x v): 25 x 17 x 33 cm

Rozměry přístroje (š x h x v): 13,4 x 19,5 x 37 cm

Hmotnost balení: 3,8 kg

Hmotnost přístroje: 3 kg

Příkon: 80 W

Hodnocení obchodu na Zboží.cz