
Plně automatická svářečka fólií LAICA EasyVac VT3210 s výkonem 9 l/min., značně prodlužuje trvanlivost potravin a zachovává jejich chuť po dlouhou dobu. Odsaje vzduch, vytvoří silný a jednolitý spoj a tím zajistí dokonalé utěsnění. Tento přístroj nabízí automatický a manuální režim, což vám umožní přizpůsobit vakuování podle potřeby na suché i vlhké potraviny. Kromě toho je skvělá pro rychlé marinování masa v externích vakuovacích nádobách, díky dodávané hadičce se speciálním konektorem. Navíc kompaktní design a snadné ovládání činí z vakuové svářečky fólií praktického pomocníka v každé domácnosti.

Proč si vybrat vakuovačku LAICA EasyVac?
- Výkon 9 l/min - dostatečný výkon pro domácí použití (oproti modelům s vyšším výkonem to v praxi znamená, že odsávání vzduchu trvá o pár sekund déle)
- Ideální kompaktní vakuovačka s rozšířenou funkcionalitou
- Součástí balení je 1 role o rozměru 25 × 600 cm
- Funkce CANISTER – odsávání vzduchu z vakuových dóz hadičkou, která je součástí balení
- Bezpečností zámek – vakuovačka potravin funguje až po jeho zacvaknutí
- Automatický i manuální režim

Vhodná i na sous vide vaření a marinování masa
S vakuovou svářečkou lze připravit i Sous-Vide – tedy pomalé vaření při nízké teplotě. Maso jednoduše zavakuujete a můžete vařit. Výborná funkce je Canister, tedy “rychlé marinování”. Vakuum otevře póry masa, a díky tomu marináda snadněji a rychleji proniká až do hlubších vrstev. Proces, který by jinak trval až 12 hodin, je hotov za pouhé 2 hodiny.

Proč vakuovat potraviny?
Jednou z hlavních výhod vakuování je zachování původní chuti surovin a snížení potravinového odpadu. Skladování v sáčcích a foliích je ideální pro maso, čerstvé ovoce, zeleninu, tekuté polévky, omáčky i hotová jídla. V mrazáku tímto způsobem chráníte potraviny před námrazou a ztrátou jejich kvality. Odstraněním vzduchu z obalů je navíc chráníte před oxidací, plísněmi a bakteriemi. Užijte si čerstvé a chutné potraviny co nejdéle.